Door Monique Kroom op 20 december 2013

Bibliotheken Musselkanaal en Onstwedde

In het Dagblad van het Noorden van dinsdag 17 december wordt aangeven dat de bibliotheken in Onstwedde en Musselkanaal met sluiting worden bedreigd. Dat is geen juiste constatering. Er is inderdaad sprake van bezuinigingen maar deze leiden niet tot sluiting van deze twee bibliotheken. De raad heeft zich hiervoor hard gemaakt. Samen met het bibliotheekwezen worden er maatregelen genomen die leiden tot een creatieve oplossing die past in deze tijd. Zo wordt de bibliotheek in Musselkanaal gehuisvest in de MFA aldaar. Een bestaand gebouw wordt thans verbouwd en naar verwachting zal deze accommodatie in het voorjaar gereed zijn. Het zal ruimte bieden voor activiteiten die voorheen in het buurthuis werden gehouden, een café-restaurant welke gerund wordt door NOVO en een bibliotheek.

De auteur van het artikel heb ik gesproken, hij weet dat er ontwikkelingen zijn om de bibliotheken in onze gemeente te behouden, maar vanuit Biblionet had hij wel negatieve geluiden gehoord omdat er opnieuw een bezuinigingsronde aan de gang is en daarbij opnieuw de bibliotheken worden geraakt. Dat is een juiste constatering, maar van sluiting van bibliotheken is op dit moment in onze gemeente geen sprake.

Monique Kroom

Monique Kroom

Monique Kroom (1951) woonachtig in Musselkanaal Wie is Monique Kroom? Monique is geboren in Amsterdam en woont vanaf 2006 in Musselkanaal. Het is een bewuste keuze om in Musselkanaal te gaan wonen. De voorzieningen in Musselkanaal en Stadskanaal zoals supermarkten, theater, bioscoop en ziekenhuis maar ook de prachtige omgeving maakt wonen in Musselkanaal voor haar

Meer over Monique Kroom