Door Monique Kroom op 26 februari 2013

Brug- en sluisbediening nu ook op zondag

Het kan u haast niet zijn ontgaan. De gemeente heeft een creatieve oplossing gevonden om binnen de financiële kaders ‘zeven’ dagen in de week de bruggen en sluizen in het Stadskanaal te bedienen. Om dit mogelijk te maken moeten er concessies worden gedaan.

Met ingang van het nieuwe vaarseizoen wordt er binnen de gemeente Stadskanaal daarom in konvooi gevaren. Een soortgelijke oplossing is er ook in de gemeente Veendam. Binnenkort zal er overleg plaatsvinden met de gemeente Vlagtwedde en Veendam om binnen de gestelde kaders de brug- en sluisbediening zo veel mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. Op verzoek van onze fractie zal onderzocht worden of de schepen vanaf Ter Apelkanaal, die na vertrek van het laatste konvooi arriveren bij de IJzeren Klap, toch Musselkanaal kunnen bereiken. Wij zien de schepen namelijk ook graag in het Spoordok of in centrum van het Musselkanaal aangemeerd.

Het is jammer dat dit voorstel pas in 2013 op de raadsagenda is gekomen. Het zal nu nog minstens een jaar duren alvorens de juiste bedieningstijden in bij voorbeeld de ‘wateralmanak’ staan vermeld. Wij zijn erg benieuwd welk effect de nieuwe bedieningstijden en de openstelling van het kanaal Erica – Ter Apel zal hebben voor het aantal vaarbewegingen in het Stadskanaal. Wij wachten het evaluatierapport hieromtrent dan ook met spanning af.

Monique Kroom

Monique Kroom

Monique Kroom

Monique Kroom (1951) woonachtig in Musselkanaal Wie is Monique Kroom? Monique is geboren in Amsterdam en woont vanaf 2006 in Musselkanaal. Het is een bewuste keuze om in Musselkanaal te gaan wonen. De voorzieningen in Musselkanaal en Stadskanaal zoals supermarkten, theater, bioscoop en ziekenhuis maar ook de prachtige omgeving maakt wonen in Musselkanaal voor haar

Meer over Monique Kroom