Door Monique Kroom op 13 oktober 2013

Canvassen Stadskanaal Noord

Normal
0

21

false
false
false

NL
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:”Arial”,”sans-serif”;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Op 25 september is de aftrap gedaan voor de verkiezingscampagne 2014. Voorafgaand canvassen we, in gezelschap van zeven kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014, in Stadskanaal Noord. Het is een prima avond om de deuren langs te gaan. In de Geert Teisstraat, Esdoornstraat en de aangrenzende straten wordt huis aan huis met de bewoners gesproken. Opmerkingen van de buurtbewoners zijn over het algemeen positief. De buurt wordt als levendig en kinderrijk ervaren. Ook zijn er zaken waar de buurtbewoners minder over te spreken zijn. Te weinig parkeergelegenheid en te hard rijden door de wijk vindt men zeer hinderlijk en onveilig. Ook de overlast van de biovergister wordt genoemd en het ontbreken van een pinautomaat in de buurt zijn onderwerpen van gesprek. Wat kan de fractie met deze opmerkingen?

De zorg over de stankoverlast van de biovergister wordt gedeeld en wordt aan gewerkt. Te hard rijden in de wijk speelt in heel Stadskanaal. Ook hier geldt dat er niet op de doorgaande wegen te hard wordt gereden, maar juist de straten waar de buurtbewoners zelf gebruik van maken. Hoe voedt je de eigen buurtbewoners op zodat de jeugd gewoon veilig buiten kan spelen? Wij hebben daar geen goed antwoord op. Wel zullen wij de opmerkingen over de parkeergelegenheid en de verkeersveiligheid bij met gemeente Stadskanaal bespreekbaar maken. En dan tenslotte de behoefte om in de buurt geld te kunnen tappen. Mevrouw Pomp van de Spar aan de Van Boekerenweg heeft mij gezegd dat zij een pinautomaat in de winkel heeft overwogen, maar om veiligheidsredenen dat niet heeft gedaan. Daar valt zeker wat voor te zeggen. Neemt niet weg dat klanten en passanten altijd bij haar een bedrag mogen pinnen. Op deze manier voorziet zij toch aan de behoefte om contant geld te krijgen. Ook op deze avond blijkt canvassen en uitstekende manier om te weten te komen wat er leeft in onze gemeente. Op 30 oktober staat Musselkanaal op de agenda!

Monique Kroom

Monique Kroom

Monique Kroom

Monique Kroom (1951) woonachtig in Musselkanaal Wie is Monique Kroom? Monique is geboren in Amsterdam en woont vanaf 2006 in Musselkanaal. Het is een bewuste keuze om in Musselkanaal te gaan wonen. De voorzieningen in Musselkanaal en Stadskanaal zoals supermarkten, theater, bioscoop en ziekenhuis maar ook de prachtige omgeving maakt wonen in Musselkanaal voor haar

Meer over Monique Kroom