Door Grietje Schipper op 24 mei 2017

Column: “Aanpakken of niet?”

Op dit moment speelt in de raad een discussie over centrumplannen.

Musselkanaal heeft inmiddels gelden van de provincie hiervoor gekregen.

Stadskanaal heeft voor het aanpakken van het Menistenplein ook geld gekregen.

Het Menistenplein is een plan dat ook is opgepakt door de aangrenzende ondernemers.

Samen is er een plan gemaakt en vrijdag 10 mei is er een begin gemaakt.

De planning is dat het in augustus klaar is. Er komen mooie terrassen met bloembakken. Ik denk dat het een gezellig plein gaat worden dat mensen aanspreekt om een kop koffie of een drankje te nemen. Een goed initiatief vinden wij.

Detailhandel is namelijk belangrijk voor onze gemeente, alleen al voor de werkgelegenheid. Bijna tweeduizend mensen werken in onze gemeente in deze sector. Stadskanaal vervult ook een belangrijke centrumfunctie in de regio.

Als je dit in stand wilt houden zul je wat moeten doen, doe je niks dan zal leegstand en verpaupering steeds groter worden.

Natuurlijk is er geld nodig voor deze plannen en is de keuze moeilijk, want elke euro kun je maar één keer uitgeven. Soms komt er geld van de provincie bij en wordt de keuze iets makkelijker. Stadskanaal is altijd een goed winkelcentrum geweest en Musselkanaal is ook goed aangepakt, het is nog niet af, maar dat gaat binnenkort gebeuren.

Natuurlijk is het niet alleen de detailhandel waar we in de toekomst mee bezig moeten zijn.

Maar ook andere initiatieven in onze gemeente juichen we toe.

Recentelijk is Stakka geopend, een restaurant waar het koken en de bediening gedaan wordt door mensen die onder begeleiding zijn, ook dit is werkgelegenheid en zo kan iedereen een nuttige bijdrage leveren aan onze maatschappij.

Ook hier kun je alleen maar trots op zijn.

Het is niet alleen vernieuwing waar we als partij voor knokken. We maken ons ook sterk voor veiligheid of openbare onderwijs. Komende raadsvergadering komt het door ons ingediende voorstel over bereikbaarheid van defibrillatoren, dan gaat er een uitbreiding komen, zodat er in alle kernen van onze gemeente een buitenkast is waar 24 uur per dag gebruik van kan worden gemaakt in geval van nood. Een goede zaak.

En voor wat betreft het openbare onderwijs: De Westerschool in Noord staat op de nominatie om gesloten te worden. Het zou bijzonder jammer zijn als dit zou gebeuren. Onze fractie heeft hier raadsvragen over gesteld. We zetten ons voor het behoud in, hoewel het uiteindelijk een beslissing voor OPRON is.

Waar we ons ook sterk voor hebben gemaakt als fractie is de komst van een hospice. We hebben daar 32.000 euro voor gevraagd en gekregen. We zijn dan ook heel blij dat deze week bekend is geworden dat de hospice er gaat komen.

Woonvisie Cereswijk is afgelopen raadsvergadering aan de orde geweest, ook hierin vragen we aandacht voor de peuterspeelzaal onze partij is samen met CU al tijden bezig om dit te in stand te houden.

Om terug te komen op de titel van deze column.

Wij zijn voor aanpakken en doorgaan met plannen maken .

 

 

Grietje Schipper.

Grietje Schipper

Grietje Schipper

Grietje Schipper woont in Stadskanaal Wie is Grietje Schipper? Grietje is van huis uit een Drentse en geboren in de toen nog bestaande gemeente Borger en heeft gewoond in Nieuw Buinen en Gasselternijveen. Inmiddels woont ze hier al jaren dus geen onbekende meer voor Stadskanaal. Ze maakt op dit moment deel uit van de gemeenteraad 

Meer over Grietje Schipper