Door Grietje Schipper op 24 april 2014

Column: ‘Betaalbaar wonen’

De laatste jaren zijn de woonlasten behoorlijk omhoog gegaan. Vooral in ons gebied wordt het steeds moeilijker om alle kosten op te brengen. Vaste kosten, zoals ze in de volksmond worden genoemd, zijn gas, water, elektra en de huur. De Partij van de Arbeid wil zich inzetten om deze lasten in toom te houden.

Hoe willen we dit bereiken? Door bij instanties zoals woningcorporaties aan te dringen gebruik te maken van de mogelijkheden die op dit moment al aanwezig zijn als het gaat om energiezuinig te bouwen, zodat de kosten voor gas, elektra en huur terug worden gebracht. De ontwikkelingen op dit gebied zijn hard gegaan en de gemeente Stadskanaal is hierin al begonnen met het project ‘Meter op nul’.

We vinden dat ieder burger in onze gemeente in staat moet worden gesteld om in woningen te wonen die betaalbaar zijn en blijven. Ook starters op de woningmarkt verdienen onze aandacht. Kortom, waar wij ons sterk voor willen maken is een woonsituatie die goed is. Niet alleen voor de sociale woningebouw, maar ook voor particulieren. Betaalbaar en milieuvriendelijk, veel aandacht voor nieuwe ontwikkelingen en luisteren naar wat de burgers aan eigen initiatief inbrengen. Dat er probleemgebieden zijn in onze gemeente valt niet te ontkennen. Daarom moeten we de komende jaren alles proberen om te voorkomen dat er meer komen en er alles aan doen om die probleemgebieden die er nu zijn beter te maken. De komende vier jaar wil ik me graag inzetten om bovenstaande waar te maken. Zodat Stadskanaal voor al haar burgers een prettige woonstee is.

 

Grietje Schipper

Grietje Schipper

Grietje Schipper woont in Stadskanaal Wie is Grietje Schipper? Grietje is van huis uit een Drentse en geboren in de toen nog bestaande gemeente Borger en heeft gewoond in Nieuw Buinen en Gasselternijveen. Inmiddels woont ze hier al jaren dus geen onbekende meer voor Stadskanaal. Ze maakt op dit moment deel uit van de gemeenteraad 

Meer over Grietje Schipper