Door Egbert Hofstra op 12 maart 2014

Column: ‘Ga stemmen 19 maart!’

Normal
0

21

false
false
false

NL
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:”Cambria”,”serif”;
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:JA;}

Woensdag 19 maart is de dag van de democratie. Dan stemt u voor een nieuwe gemeenteraad. Het is belangrijk dat u gebruik maakt van uw stem. Dit werd voor mij vorige maand nog weer eens bevestigd. Op tv hoorde ik toen een miljardair die ervoor pleitte dat de stem van rijkere mensen zwaarder zou moeten wegen dan die van armere mensen. Dit zet de bijl aan de wortels van onze democratie. Sinds 1919 mag in Nederland iedereen stemmen. Dit is een zwaarbevochten recht. Ook nu nog zijn deze rechten blijkbaar geen vanzelfsprekendheid. We moeten er -bijna honderd jaar later- voor waken dat we deze rechten behouden.

Voor ons in Stadskanaal komt daar nog bij dat het ook ten opzichte van vier jaar geleden nog belangrijker is dat u gaat stemmen. De komende jaren worden namelijk drie taken die nu nog door de rijksoverheid worden gedaan, overgebracht naar de gemeente. Het gaat hier om de bijzondere ziektekosten (AWBZ), de participatiewet en de jeugd- en ouderenzorg. Allemaal onderwerpen op het sociale vlak. Bij uitstek onderwerpen voor een sociaaldemocratische partij als de Partij van de Arbeid. Wij zullen ons ervoor blijven inzetten dat mensen de zorg krijgen die zij nodig hebben. Wat ons betreft worden de minima ook in de toekomst ontzien bij bezuinigingen. Zij mogen niet de dupe worden van de crisis. Daarom is het belangrijk dat de PvdA de grootste partij blijft in onze gemeente, zodat ‘het ontzien van de minima’ ook het standpunt van het nieuwe college wordt. Redenen te over om op 19 maart van uw democratische recht gebruik te maken en te gaan stemmen. U begrijpt natuurlijk wel waar mijn voorkeur naar uit gaat.

Egbert Hofstra, vicefractievoorzitter PvdA Stadskanaal

egberthofstra@pvda-stadskanaal.nl

Egbert Hofstra

Egbert Hofstra

Egbert Hofstra (1982) woont in Stadskanaal Wie is Egbert Hofstra? Egbert Hofstra is opgegroeid in Musselkanaal. Sinds 1990 woont hij in Stadskanaal. Hij heeft het VWO gevolgd aan het Ubbo Emmius. Daarna heeft hij technische planologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Deze studie houdt zich bezig met de ruimtelijke ordening. Denk hierbij aan dingen als

Meer over Egbert Hofstra