Column: ‘Kies nu voor glasvezel!’

Door Egbert Hofstra op 30 november 2017

Woont u in het buitengebied van onze gemeente? Dan herkent u vast de uitvallende internetverbinding, de haperende Netflixstream, tergend langzame downloads, kleinkinderen die klagen dat er bij opa en oma geen wifi is, het niet televisie kunnen kijken bij zware bewolking en zo kan ik nog wel even doorgaan. De verbinding over de stokoude telefoonlijn is gewoon niet meer opgewassen tegen de eisen van nu.

U heeft vast wel gehoord dat daar nu wat aan gedaan wordt. Het bedrijf Mabin gaat in samenwerking met Stichting Snel Internet Stadskanaal en Westerwolde glasvezel aanleggen in het buitengebied. Daarvoor moet echter wel minstens 50% van de huishoudens in het buitengebied van de gemeenten Westerwolde en Stadskanaal aan hebben gegeven dat ze supersnel internet willen via een glasvezelnetwerk. Dat is het minimaal benodigde aantal voordat de schop de grond in kan, anders kan het project niet uit.

U heeft tot 4 december aanstaande de tijd om u aan te melden voor zo’n aansluiting.

Door middel van deze column willen we de twijfelaars over de streep trekken en zo het laatste zetje geven richting die 50%. Wij willen dat dit gehaald wordt, we zijn namelijk groot voorstander van glasvezel. Met glasvezel wordt de internetverbinding toekomstbestendig gemaakt. Dat is hard nodig want de mogelijkheden van het internet worden nog steeds groter. Denk bijvoorbeeld aan innovaties in de zorg waardoor digitale consulten mogelijk worden. Dit kan helpen voor ouderen om langer thuis te wonen. Ook op het gebied van onderwijs worden de mogelijkheden steeds groter. Zo is het nu al mogelijk om bijvoorbeeld videocolleges te volgen. Een aansluiting is niet gratis, maar u krijgt er dus veel voor terug. Twijfel dus niet langer en meld u aan op mabingroningen.nl, het is nu of nooit!

Egbert Hofstra, fractievoorzitter PvdA Stadskanaal

Reageren? e.hofstra@stadskanaal.nl

Egbert Hofstra

Egbert Hofstra

Egbert Hofstra (1982) woont in Stadskanaal Wie is Egbert Hofstra? Egbert Hofstra is opgegroeid in Musselkanaal. Sinds 1990 woont hij in Stadskanaal. Hij heeft het VWO gevolgd aan het Ubbo Emmius. Daarna heeft hij technische planologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Deze studie houdt zich bezig met de ruimtelijke ordening. Denk hierbij aan dingen als

Meer over Egbert Hofstra