Door Monique Kroom op 17 december 2014

Column: ‘Laat u uitdagen!’

Wat een prachtig jaar hebben we gehad. Een zachte winter, vroeg en mooi voorjaar en een lange zomer met niet te veel te hete dagen. Gewoon lekker. En de meeste mensen weten het ook te waarderen, want er wordt veel over gesproken, het maakt de mensen blij.

Hoe anders is het met de rest gesteld? De wereld lijkt in brand te staan. Wat je niet voor mogelijk hebt gehouden is waarheid geworden. Je hoeft de krant er maar voor open te slaan. Aan de meeste ellende in de wereld kunnen we niet veel doen, maar wel aan zaken waar we direct bij betrokken zijn. Dat kan door iets te doen voor onze naasten of zoals velen doen, zich inzetten als vrijwilliger. Maar het helpt ook te benoemen wat goed is gegaan of waar u tevreden over bent. Wat hebben we bereikt met elkaar? Waar hebben we, door goede samenwerking, dat bereikt wat anders niet gelukt was? Benoem het en het heeft effect.

Het komend jaar staat bol van veranderingen voor een groot deel van onze inwoners. Door het overhevelen van taken naar de gemeenten van de zorg en jeugdzorg en het invoeren van de Participatiewet komt er veel op ons af. Verschillende wijzigingen hoeven echter geen verslechteringen te betekenen. Men is in het algemeen geneigd alleen dat te benoemen wat niet goed gaat. Maar het zou goed zijn ook die onderwerpen te noemen waarvan u ziet dat het een verbetering is. Ik daag u uit komend jaar onze fractie te bestoken met zaken die niet goed gaan, maar ook met zaken waar u wel tevreden over bent. Wij kunnen dan de balans opmaken.

Namens de PvdA fractie Stadskanaal, wens ik u prettige feestdagen!

Monique Kroom

Monique Kroom

Monique Kroom (1951) woonachtig in Musselkanaal Wie is Monique Kroom? Monique is geboren in Amsterdam en woont vanaf 2006 in Musselkanaal. Het is een bewuste keuze om in Musselkanaal te gaan wonen. De voorzieningen in Musselkanaal en Stadskanaal zoals supermarkten, theater, bioscoop en ziekenhuis maar ook de prachtige omgeving maakt wonen in Musselkanaal voor haar

Meer over Monique Kroom