Door Monique Kroom op 17 oktober 2012

Column: ‘Politiek is wel leuk!’

‘Leuk’ is misschien niet het juiste woord, maar na ruim twee jaar weet ik het zeker, politiek doet er toe. Vanaf maart 2010 ben ik raadslid voor de PvdA in Stadskanaal. Als raadslid ben je met zaken bezig die van wezenlijk belang zijn. Je beslist over zaken die invloed hebben op de eigen leefomgeving. Komt die brug er wel of niet? Blijft een kinderdagverblijf in het dorp open of wordt deze gesloten? Essentiële kwesties. Daarom vind ik het niet te verklaren waarom de opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen (56% in 2010) zo laag is ten opzichte van de laatste Tweede Kamerverkiezingen (70% in 2012).

Wat kunnen wij er aan doen om de lokale politiek dichter bij de burgers te brengen? U mag het zeggen. Uw ideeën en suggesties zijn van harte welkom. Ondertussen ondernemen wij ook verschillende acties om dit doel te bereiken.

Een van deze acties is het geven van de cursus ‘Kennismaking met de Lokale Politiek’. In zeven bijeenkomsten komt vrijwel alles aan de orde waarmee lokale politici te maken krijgen.

In de cursus staat het werk van raadsleden, wethouders en de burgemeester centraal. Verder maken cursisten kennis met overheden waar de gemeente veel mee te maken heeft. De cursus start woensdagavond 12 december en eindigt in juni 2013, is gratis en voor iedereen (dus ook niet-leden) toegankelijk.

Wethouder Jan-Willem van de Kolk en ik organiseren de cursus. We willen op een ontspannen manier ingaan op de lokale politiek en u kunt mee bepalen waarover we het gaan hebben en wat we gaan doen. U kunt zich bij mij aanmelden. Ook voor meer informatie kunt u bij mij terecht. Graag tot ziens.

Monique Kroom

Deze column is 17 oktober 2012 gepubliceerd in de Nieuwsbode.

Monique Kroom

Monique Kroom

Monique Kroom (1951) woonachtig in Musselkanaal Wie is Monique Kroom? Monique is geboren in Amsterdam en woont vanaf 2006 in Musselkanaal. Het is een bewuste keuze om in Musselkanaal te gaan wonen. De voorzieningen in Musselkanaal en Stadskanaal zoals supermarkten, theater, bioscoop en ziekenhuis maar ook de prachtige omgeving maakt wonen in Musselkanaal voor haar

Meer over Monique Kroom