Column: ‘Regenboogvlag, boze boeren, en ambulances’

Door Grietje Schipper op 16 oktober 2019

De titel geeft aan hoe het nieuws er in een week uit kan zien.

Om met het positieve te beginnen, de regenboogvlag, deze kleurige vlag geeft aan dat iedereen mag leven met iedereen en met diegene die ze willen. “houden van dat mag”

Een keer per jaar gaat op ComingOutDay daarom een mooie veel kleurige vlag uit.

Ik ben trots op onze gemeente dat wij hieraan mee doen, een inspanning van alle partijen.

 

Boze boeren is een heel andere soort nieuws.

Ze gaan met grote en heel veel trekkers actie voeren in DenHaag om te protesteren tegen een eventuele maatregel die het kabinet zou kunnen nemen.

Halvering van hun bedrijven in het kader van het stikstofbeleid.

En uitkoping van bedrijven in de buurt van natuurgebieden.

Niet niks deze plannen en als boer zou ik ook schrikken, maar door de jaren heen zijn er verschillende maatregelen geweest waar de boeren in eerste instantie van geschrokken zijn en wat nadien een prima uitkomst is geweest voor de boeren, denken we dan aan bijvoorbeeld de ruilverkavelingen of productie bossen, windmolens en nu zonnepanelen.

De mogelijkheid van uitkopen zou voor veel boeren ook een prima oplossing kunnen zijn indien er geen opvolgers aanwezig zijn.

Met bovenstaande geef ik niet aan dat ik niet achter de boeren sta. Als platteland mens bent weet je dat er zonder boeren er weinig leven is hier, maar ik probeer door een andere kijk iets positiefs te schrijven.

Er komt giga veel subsidiegelden uit Europa en uit dit potje doen de landbouwers ook goed mee.

Kortom ik hoop dat de soep niet zo heet gegeten gaat worden als dat die wordt opgediend

 

Het derde nieuws is weer van een heel andere orde.

Ambulance, onze partij heeft vragen hier over gesteld omdat er problemen waren ontstaan door gebrek aan zowel ambulance als personeel.

Dat dit tot grote gevolgen zou kunnen leiden hoeft geen uitleg.

Op die zelfde dag kwam het bericht naar buiten dat er 500 mensen ontslagen zouden worden bij Treant.

Een bericht dat in onze regio insloeg als een bom.

Afgelopen raad zijn deze vragen beantwoord door directeur ambulance zorg Groningen .

Hij heeft toegezegd dat er binnen nu en een half jaar een tweede ambulance voor de regio Stadskanaal gaat komen. En dat het probleem gedeeltelijk zal worden opgelost. Er worden intern mensen opgeleid tot ambulancepersoneel, met ervaring in de spoedeisende hulp. Dit personeel kan vervolgens werken in een volwaardige ambulance. Iets gerustgesteld zijn we nu wel een beetje voor wat betreft de ambulances, wat betreft die aangekondige ontslagen blijven we ons grote zorgen maken.

 

Zoals in deze column duidelijk blijkt kan een week behoorlijk wat nieuws bevatten, op na de volgende.

 

Grietje Schipper

Grietje Schipper

Grietje Schipper woont in Stadskanaal Wie is Grietje Schipper? Grietje is van huis uit een Drentse en geboren in de toen nog bestaande gemeente Borger en heeft gewoond in Nieuw Buinen en Gasselternijveen. Inmiddels woont ze hier al jaren dus geen onbekende meer voor Stadskanaal. Ze maakt op dit moment deel uit van de gemeenteraad 

Meer over Grietje Schipper