Door Theo Klinkhamer op 21 april 2016

Column:’Jeugdzorg in de gemeente, hoe staan we ervoor?’

Als crisishulpverlener binnen de jeugdzorg heb ik de decentralisatie van de jeugdzorg in de gemeente van dichtbij meegemaakt, een hele omslag. Sinds 1 januari van dit jaar hebben we een nieuwe Jeugdwet die ervoor zorgt dat  de jeugdzorg  in de gemeente wordt verbeterd. Gaat het nu beter met de jeugdzorg in onze gemeente? Vorige week vroeg ik aan een oud cliënt of hij en zijn kinderen ook de hulp hadden gekregen waar ze om vroegen. Hij vertelde mij dat het ruim 3 maanden had geduurd, dit  na vele telefoontjes, mailcontact  met het centrum, jeugd , gezin en veiligheid.  (CJGV Stadskanaal) en diverse zorgaanbieders, voordat hij uiteindelijk de gewenste hulp kreeg voor zijn kinderen. De reden voor het lange wachten was dat zijn aanvraagformulier niet op de juiste plek kwam, er een lange wachtlijst bij de zorgaanbieder was en dat er teveel bureaucratische handelingen verricht moesten worden bij zowel de gemeente als bij de zorgaanbieder, hij voelde zich niet gehoord en serieus genomen. Een voorbeeld dat helaas, toch nog blijkt voor te komen.

De PvdA vindt dat kwetsbare kinderen snel en dichtbij de juiste hulp moeten krijgen. De behoeften van het gezin moeten hierbij voorop staan, door ze zélf de regie te geven. Ieder kind moet veilig en onbezorgd kunnen opgroeien. Bij kinderen waar dat niet vanzelf gaat, is snel de juiste hulp nodig. Daarvoor hebben we de jeugdzorg.

Het CJGV gelegen aan de Blokwieke 96 te Stadskanaal is een plek waar u met al uw vragen over opvoeden en opgroeien over uw kinderen terecht kunt. Een plek waar snel, goed en gecoördineerd advies en hulp op maat vanzelfsprekend wordt.

Herkent u het probleem van lang wachten op hulp, het invullen van de vele papieren, dat u niet de juiste hulp krijgt of bent u wel tevreden hoe het met de jeugdzorg in onze gemeente is geregeld. Als PvdA fractie willen we dit graag van u weten om vervolgens hier gericht naar te kunnen handelen.

 

 

Theo Klinkhamer, raadslid Pvda, Stadskanaal

Theoklinkhamer@pvda-stadskanaal.nl

Theo Klinkhamer

Theo Klinkhamer

Wie is Theo Klinkhamer? Mijn naam is Theo Klinkhamer, 52 jaar en woon al ruim 25 jaar in het prachtige landelijk gelegen Alteveer. Sinds 2014 ben ik gemeenteraadslid/vice-fractievoorzitter in onze gemeente. Na mijn HBO opleiding heb ik gewerkt in een TBS instelling en in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Momenteel werk ik als ambulant spoedzorgmedewerker bij

Meer over Theo Klinkhamer