Door Theo Klinkhamer op 23 oktober 2014

Jeugdzorg: Verklaring omtrent gedrag (VOG) verplicht gesteld voor ZZP’ers in de gemeente Stadskanaal.

Tijdens de raadsvergadering van 20 oktober jl. heeft de fractie vragen gesteld aan het college over het jeugdhulpplan 2015-2018. Zo heeft de fractie het college gevraagd waarom ZZP’ers per 1 januari 2015 zonder een VOG verklaring PGB-zorg mag verlenen in onze gemeente.

Bij gecertificeerde zorgaanbieders is het momenteel verplicht dat iedere hulpverlener in het bezit is van een VOG om zodoende zorg te mogen verlenen. Om mogelijke misstanden te voorkomen vindt de fractie het belangrijk dat onze inwoners recht hebben om te weten wie hen zorg verleent en dat dit gedaan wordt door hulpverleners van onbesproken gedrag.

Hulpverleners die geen VOG kunnen aantonen mogen geen zorgwerkzaamheden voor de gemeente doen. De fractie vraagt het college om een VOG voor alle ZZP’ers die PGB-werkzaamheden voor de gemeente doen te verplichten. Wethouder Hamster ondersteunt het voorstel van de fractie en zegt toe dat deze toevoeging in de verordening Jeugdhulp Stadskanaal 2015 wordt vermeld. De fractie is zeer tevreden met de toezegging van de wethouder.

Theo Klinkhamer

Theo Klinkhamer

Wie is Theo Klinkhamer? Mijn naam is Theo Klinkhamer, 52 jaar en woon al ruim 25 jaar in het prachtige landelijk gelegen Alteveer. Sinds 2014 ben ik gemeenteraadslid/vice-fractievoorzitter in onze gemeente. Na mijn HBO opleiding heb ik gewerkt in een TBS instelling en in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Momenteel werk ik als ambulant spoedzorgmedewerker bij

Meer over Theo Klinkhamer