8 maart 2015

Kamerlid Henk Nijboer bezoekt Boetiek Armslag

Tweede Kamerlid Henk Nijboer van de Partij van de Arbeid was vrijdag 20 februari in Stadskanaal om mee te gaan met een huisbezoek voor Stichting Leergeld en een bezoek te brengen aan Boetiek Armslag, Het initiatief kwam van oud-raadslid Catharina Woortman, die intermediair is voor Stichting Leergeld en voorzitter van Stichting Armslag en medewerker van Boetiek Armslag.

“Ik doe al jaren huisbezoeken voor Stichting Leergeld en ik heb vaak Kamerleden uitgenodigd om mee te gaan op huisbezoek. Tijdens mijn raadsperiode is het niet gelukt. Ik heb maanden contact gehad met Henk Nijboer om een afspraak vast te leggen en nu is het gelukt. Hij heeft vrijdag twee gezinnen gezien, waaronder een alleenstaande moeder/oma met een dochter van 14 jaar. Ze wordt ondersteund door haar oudste dochter, die zelf ook een 5-jarig dochtertje heeft. Henk Schrok van de lage inkomens en hoge vaste lasten. Hij zag dat het heel moeilijk is om dan rond te komen. Het is nuttig en goed werk.”

Armslag

Na het huisbezoek werd een bezoek gebracht aan Boetiek Armslag, een winkel gericht op de minima. “Voldoe je aan alle criteria van Stichting Leergeld, dan kom je ook in aanmerking voor een kaart bij Boetiek Armslag. Voorwaarde is dat je je inkomens- of uitkeringsverklaring moet inleveren. Henk vindt niet alleen dat de winkel er prachtig uitziet, ook snijdt het mes aan meerdere kanten. De vrijwilligers die bij Armslag werken, worden uit hun sociale isolement gehaald. Momenteel zijn er dertig vrijwilligers werkzaam bij Armslag en daar zijn we heel blij mee. Door hen kunnen we de winkel openhouden.”