Door Monique Kroom op 22 december 2012

‘Kennismaking met de lokale politiek’

De cursus ‘kennismaning met de lokale politiek’ is op 12 december van start gegaan. Al vrij snel was de cursus volgeboekt en moesten we helaas enkele aanmelders nee-verkopen. De PvdA afdeling Vlagtwedde organiseert dit jaar een soortgelijke cursus, dus gelukkig konden wij hen daarnaartoe verwijzen.

Om acht uur startten wij op 12 december met zeventien man, een raadszaal vol. Eerste uur hebben we kennis gemaakt en verwachtingen getoetst. Het is een enthousiaste groep, jong en oud, man en vrouw, en sommige denken er over om zich kandidaat te stellen voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Dat is wel heel goed om te horen. Na de pauze vertelde Jan-Willem van de Kolk in ruim een uur hoe de gang van zaken rondom de verkiezingen in maart 2010 is gegaan en hoe het bestuursakkoord tot stand is gekomen. Dat maakte de tongen verder los. Er zijn nog veel vragen die beantwoord moeten worden en onderwerpen die men graag besproken ziet. Gelukkig hebben we daar nog voldoende tijd voor.

De volgende avond zal Mark Kanter meer vertellen over het raadslidwerk en het duale stelsel uitleggen. En Gert Jan van der Zanden, de gemeentesecretaris, zal zijn taken en het ambtenaren apparaat nader toelichten.

We houden u via de nieuwsbrief verder op de hoogte. Mocht u vragen hebben of meer willen weten, bel of mail mij gerust.

Monique Kroom

Monique Kroom

Monique Kroom

Monique Kroom (1951) woonachtig in Musselkanaal Wie is Monique Kroom? Monique is geboren in Amsterdam en woont vanaf 2006 in Musselkanaal. Het is een bewuste keuze om in Musselkanaal te gaan wonen. De voorzieningen in Musselkanaal en Stadskanaal zoals supermarkten, theater, bioscoop en ziekenhuis maar ook de prachtige omgeving maakt wonen in Musselkanaal voor haar

Meer over Monique Kroom