Door Monique Kroom op 30 januari 2014

OSOS bezoekt PvdA Stadskanaal

Normal
0

21

false
false
false

NL
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:8.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:107%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}

Op 28 januari bracht een delegatie van OSOS (Overleg Samenwerkende Ouderenbonden Stadskanaal) een bezoek aan de fractie. Verschillende onderwerpen kwamen aan de orde, waaronder zaken die betrekking hebben op de verkeersveiligheid en bewegwijzering, de hoge kosten voor taxivervoer voor gehandicapten en de stille armoede onder ouderen.

Ten aanzien van de verkeersveiligheid zullen wij de knelpunten bespreken met de betrokken wethouder. Het tarief voor gehandicapten taxivervoer is volgens de heer Sandker van OSOS gestegen van 18 cent naar 29 cent per kilometer. Voor veel ouderen wordt het vervoer op deze manier onbetaalbaar. Dit probleem is onderkend, er ligt reeds een vraag ter beantwoording bij het college waarom de tarieven in Stadskanaal hoger zijn dan in de omliggende gemeenten. Zodra hier meer over te melden is zullen wij dat aan OSOS terugkoppelen. Tenslotte wisselen we van gedachten over de armoede onder de ouderen. Al jaren wordt het pensioen nagenoeg bevroren terwijl het levensonderhoud steeds duurder wordt. Wij delen de mening dat het belangrijk is dat ook ouderen kunnen blijven meedoen aan het sociale leven. Echter, wanneer mensen in bezit zijn van een eigen woning en het kapitaal, ten behoeve van de eigen ouderdomsvoorziening in de stenen zit, kunnen zij geen gebruik maken van de gemeentelijke faciliteiten zoals de sociale participatiefonds.

We zullen de voorbeelden die de leden van OSOS hebben geschetst meenemen bij de behandeling van het armoedebeleid. En ook hier zullen wij hen over berichten.

Monique Kroom

Monique Kroom

Monique Kroom (1951) woonachtig in Musselkanaal Wie is Monique Kroom? Monique is geboren in Amsterdam en woont vanaf 2006 in Musselkanaal. Het is een bewuste keuze om in Musselkanaal te gaan wonen. De voorzieningen in Musselkanaal en Stadskanaal zoals supermarkten, theater, bioscoop en ziekenhuis maar ook de prachtige omgeving maakt wonen in Musselkanaal voor haar

Meer over Monique Kroom