Door Erik van der Vlag op 16 februari 2015

Roos van Verdienste PvdA Stadskanaal voor Stichting Plaatselijk Belang Alteveer

De Partij van de Arbeid heeft een enorm grote waardering voor mensen (vrijwilligers), instellingen en stichtingen die zich geweldig inzetten voor de leefbaarheid en welzijn in wijken en dorpen. Deze inzet levert een onmisbare bijdrage aan het verhogen van de kwaliteit van de samenleving. Zo ook de Stichting Plaatselijk Belang Alteveer. Uit handen van bestuursvoorzitter Erik van der Vlag en raadslid Theo Klinkhamer heeft deze stichting de Roos van Verdienste ontvangen van de PvdA Stadskanaal.

Deze stichting zet zich geweldig in voor de belangen van alle inwoners, van jong tot oud, in Alteveer. Tevens is de stichting al jaren een aanspreekpunt voor alle bewoners in Alteveer en nabije omgeving en heeft altijd een luisterend oor. Daardoor heeft en vervult het een heel goede signalerende functie m.b.t. de leefbaarheid, veiligheid en het welzijn in het dorp. Ook heeft de stichting dmv een aantal acties geld ingezameld voor meerdere goede doelen. Hiermee wordt dus ook de maatschappelijke en sociale betrokkenheid getoond. Door deze betrokkenheid te tonen verbindt de stichting jong en oud op een uitstekende manier d.m.v. diverse activiteiten, waarbij ook de bewoners worden betrokken en die ook jaarlijks terugkeren, zoals een sport -en spelweek, het actief meedoen met NL Doet, avonden voor 55-plussers (bv met kerst) en het Benefietevent en al deze activiteiten bevordert de saamhorigheid tussen alle dorpsbewoners. En niet alleen het verbinden van alle bewoners staat hoog in het vaandel bij de stichting, maar vraagt het en heeft het ook altijd aandacht voor de kwetsbare groepen in de samenleving. Daarnaast werkt de stichting prima samen met de wijkraden en de gemeente.

Voor de PvdA Stadskanaal dus talloze redenen om aan de Stichting Plaatselijk Belang Alteveer de Roos van Verdienste uit te reiken en spreekt haar waardering uit voor de geweldige inzet die de stichting toont voor het dorp Alteveer en al haar bewoners. Hierop kan de gemeente alleen maar trots zijn.

Erik van der Vlag

Voorzitter PvdA Stadskanaal

Erik van der Vlag

Erik van der Vlag

Wie is Erik van der Vlag? Erik is geboren in Groningen en woont in Stadskanaal. Het wonen in de gemeente Stadskanaal bevalt Erik uitstekend. Stadskanaal is een gemeente met vele voorzieningen die we met z’n allen moeten koesteren en met voor elk wat wils. Bovendien is Stadskanaal een gemeente met een enorme regiofunctie. Erik is

Meer over Erik van der Vlag