Door Jan-Willem van de Kolk op 27 mei 2013

Staatssecretaris Klijnsma bezoekt Wedeka

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een bezoek gebracht aan werkvoorzieningsschap Wedeka. “Klijnsma toont zich zeer betrokken met de medewerkers van Wedeka. We waarderen het zeer dat de staatssecretaris in deze onzekere  tijd uitgebreid in gesprek gaat met de ondernemingsraad, directie en bestuur”, zei voorzitter Jan-Willem van de Kolk na afloop van het werkbezoek.

Volgens de PvdA-wethouder wil Klijnsma kijken naar specifieke oplossingen voor de regio: “Klijnsma heeft goed in de gaten, dat in ons gebied anders in elkaar zit dan de Randstad. Maar ze laat zich nog niet uit hoe ze tot oplossingen wil komen. Daarom blijven we de vinger aan de pols houden. De leefbaarheid en werkgelegenheid staan immers op het spel”.

De Oost-Groninger gemeenten werken ondertussen aan een plan, dat ze in het najaar presenteren. “We willen dat mensen met een beperking kansen blijven houden en dat een verdere aanslag op onze voorzieningen wordt voorkomen. De staatssecretaris heeft toegezegd daarvoor weer naar Oost-Groningen te willen afreizen. Haar betrokkenheid, bevlogenheid en deskundigheid zijn een dikke pluim waard. Daarom ben ik optimistisch gestemd”, aldus Van de Kolk.

Jan-Willem van de Kolk