Door Monique Kroom op 19 april 2016

Toegankelijkheid is de ‘normaalste’ zaak

De PvdA en de ChristenUnie hebben in de raadsvergadering van 18 april het college van Stadskanaal gevraagd om een startnotitie op te stellen om toegankelijkheid voor ‘iedereen’ in Stadskanaal op de agenda te zetten. Zij vragen op deze manier voorbereidingen te treffen voor een beleid waar toegankelijkheid de ‘norm’ is en ontoegankelijkheid de uitzondering.

Zowel de Tweede als de Eerste Kamer namen eerder dit jaar belangrijke besluiten voor mensen met een beperking, aandoening of ziekte. Zij stemden in met de ondertekening van het VN-verdrag voor Rechten van Mensen met een Beperking. De gemeenten zullen voor de uitvoering hiervan een belangrijke partner zijn. Omdat het verstrekkende gevolgen heeft, pleiten Monique Kroom (PvdA) en Okko Dijkstra (ChristenUnie), voor een geleidelijke invoering. Zij vragen het college om de doelgroep en hun organisaties bij het proces te betrekken.

”Stadskanaal heeft mensen met een beperking altijd een warm hart toegedragen. We hoeven maar te denken aan de Nelli Cooman games die al voor de 19de keer in onze gemeente worden georganiseerd. Maar ook op andere vlakken is er veel aandacht voor onze gehandicapte inwoners,” aldus Kroom. Dijkstra: ”Er is echter nog veel te doen voordat toegankelijkheid de normaalste zaak van de wereld is. We vinden het daarom verstandig dat de gemeente zo snel mogelijk voorbereidingen treft en vragen daarom voor 1 november a.s. de startnotitie aan de raad voor te leggen.” Hiervoor is een motie ingediend die raadsbreed werd ondersteund. Het college gaat er dus mee aan de slag.

Monique Kroom

Monique Kroom

Monique Kroom (1951) woonachtig in Musselkanaal Wie is Monique Kroom? Monique is geboren in Amsterdam en woont vanaf 2006 in Musselkanaal. Het is een bewuste keuze om in Musselkanaal te gaan wonen. De voorzieningen in Musselkanaal en Stadskanaal zoals supermarkten, theater, bioscoop en ziekenhuis maar ook de prachtige omgeving maakt wonen in Musselkanaal voor haar

Meer over Monique Kroom