Door Monique Kroom op 8 februari 2015

Werkbezoek Lint in Musselkanaal

Bijna een jaar na de opening van MFA Lint is op 2 februari de PvdA Stadskanaal te gast in Musselkanaal. Monique Hofman, leidinggevende van Stichting Welstad in Lint, heet ons welkom. Zij legt in grote lijnen uit wat er zoal gedaan wordt in Lint. Zij is blij dat de 1000m2 die beschikbaar waren in de Kameleon behouden zijn gebleven. Je ziet dat weliswaar niet in een oogopslag omdat de locatie nogal verdeeld is in verschillende ruimtes. De activiteiten zijn één op één overgenomen in de nieuwe situatie en de jeugd is verjongd. De biljartende mannen hebben zich verenigd en zijn content met hun eigen plek op de eerste verdieping. Naast Welstad is NOVO, de Bibliotheek en natuurlijk de eigenaar van het pand, Meander gebruiker van Lint. Er wordt veel samengewerkt en de sfeer is goed en de lijnen kort.

Henny Luppes doet verslag wat Welstad zoal betekent in Lint, maar vooral ook binnen Musselkanaal en het vervolg van het project ‘Gewoon Doen’.

Tessel Vermeer, buurtmaatschappelijk werker, gaat meer in op de praktijkervaringen. Het sociale team is zeer te spreken over hun onderlinge nauwe samenwerking. Vroegtijdige signalering is een van de resultaten van het sociale team in Musselkanaal.

Dan komen we tot de kern waar wij voor zijn gekomen. Wat wordt er zoal voor de kinderen in Lint gedaan? En natuurlijk willen we ook graag worden rondgeleid.

Romina Caria, buurtsportcoach en jongerenwerker, vertelt over haar ervaringen met de jeugd. Volgende week start project Jimmy’s in navolging als in Stadskanaal. Bij Jimmy’s, komen jongeren met vragen en ideeën. Verschillende onderwerpen kunnen worden opgepakt. Dat kunnen serieuze, maar ook minder serieuze onderwerpen zijn. Romina vertelt met trots hoe in vier weken tijd met een groep kids een feestje tot stand is gekomen. Met en door de jeugd zelf georganiseerd. Tijdens de rondleiding komen we de jeugd tegen in hun eigen ruimte ‘Skilzz’. Natuurlijk ziet Romina het liefst dat de jeugd aan sport en bewegen doet, ze is niet voor niets ‘buurtsportcoach’ in Stadskanaal, maar ze weet ook dat dit niet voor iedere jongere is weggelegd en dat bij opgroeien ook ander zaken horen. Het tafelvoetbal, tafeltennis en de pooltafel worden goed gebruikt. Maar de dames, die tutten met elkaar en daar zijn de gekleurde zitzakken een uitkomst voor.

Om vijf uur gaat Lint dicht en dat is wel een puntje van zorg. In principe is Lint ’s avonds gesloten. Wil een groep in de avond het Lint gebruiken voor bepaalde activiteiten dan kan daar een verzoek voor worden gedaan bij het beheer. Uiteraard is verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid en goed gebruik van de locatie belangrijk. Overdag is Johan altijd aanspreekpunt voor de jeugd en alle andere bezoekers en verzorgd hij o.a. de koffie en de thee, maar ’s avonds is ook hij niet aanwezig.

De dames zijn zeer tevreden met de locatie Lint, alhoewel er ook nog wel wat te klagen is. We zijn allen blij wanneer we de grote spreekkamer mogen verlaten, want veel frisse lucht is hier niet. Graag komen we weer een keertje terug, maar dan op een eerder tijdstip van de dag. Dan kunnen we ook kennis maken met de mannen van “gered gereedschap’, de biljarters, koersballers, pottenbakkers, bloemschikkers en alle anderen die actief zijn in Lint. En wilt u zelf uw licht eens opsteken wat er allemaal te doen is in Lint, ga er dan eens langs. Er is vast iemand te vinden die u wegwijs kan maken.

En tenslotte hebben wij ook nog een suggestie voor Welstad; zorg dat de activiteiten ook via de website te vinden zijn.

Monique Kroom

L1090706

 

Monique Kroom

Monique Kroom

Monique Kroom (1951) woonachtig in Musselkanaal Wie is Monique Kroom? Monique is geboren in Amsterdam en woont vanaf 2006 in Musselkanaal. Het is een bewuste keuze om in Musselkanaal te gaan wonen. De voorzieningen in Musselkanaal en Stadskanaal zoals supermarkten, theater, bioscoop en ziekenhuis maar ook de prachtige omgeving maakt wonen in Musselkanaal voor haar

Meer over Monique Kroom