Door Monique Kroom op 20 februari 2015

Wifi en witgoed voor Spoordok Musselkanaal

Het Spoordok in Musselkanaal wordt voorzien van WiFi, een wasmachine en een droger. Tijdens de algemene beschouwingen in juni 2014 heeft het CDA gevraagd het Spoordok te voorzien van WiFi en de PvdA heeft in diezelfde vergadering gevraagd ook te denken over witgoed. Het voorstel, deze voor het komend vaarseizoen gerealiseerd te krijgen, is aangenomen. Alleen D66 stemde tegen. De kosten zijn, onder andere door de aanleg van de kabel, hoog geworden. Wij vinden het belangrijk dat ook het Spoordok met zijn tijd meegaat en dat deze voorzieningen er moeten komen. Wel willen wij dat de tarieven de kosten dekken. Wethouder Gelling zegde toe met een tariefvoorstel te komen tijdens de algemene beschouwingen in juni 2015. Het onderzoek naar liggelden bij de steigers in Stadskanaal is dan ook afgerond. Alle aspecten kunnen dan worden meegenomen.

PvdA heeft benadrukt blij te zijn met het Spoordok. Een mooie plek waar veel campergasten gebruik van maken en dat willen wij ook graag zo houden. Wel hebben wij moeten constateren dat weinig pleziervaartuigen gebruik maken van deze mooie haven. En misschien is dat ook niet zo gek, wanneer we kijken hoe de passantenhaven wordt gepromoot. Langs het kanaal staan povere borden die verwijzen naar de haven. Niet een echte uitnodiging om aan te leggen. En wanneer we de folder ‘Grenzeloos varen door Drenthe’ bekijken, waarin het Stadskanaal ook wordt beschreven, dan wordt daarin de passantehaven Spoordok niet genoemd. De PR voor onze regio en het kanaal in het bijzonder kan en moet wat ons betreft beter. Wij hebben het college gevraagd aan een betere PR te werken.

Monique Kroom

kL1090863

“Langs het kanaal staan povere borden die verwijzen naar de haven.”

 

Monique Kroom

Monique Kroom

Monique Kroom (1951) woonachtig in Musselkanaal Wie is Monique Kroom? Monique is geboren in Amsterdam en woont vanaf 2006 in Musselkanaal. Het is een bewuste keuze om in Musselkanaal te gaan wonen. De voorzieningen in Musselkanaal en Stadskanaal zoals supermarkten, theater, bioscoop en ziekenhuis maar ook de prachtige omgeving maakt wonen in Musselkanaal voor haar

Meer over Monique Kroom