Door Monique Kroom op 6 april 2014

Winkelleegstand in de dorpskernen

Normal
0

21

false
false
false

NL
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:”Arial”,”sans-serif”;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

In het voorjaar van 2013 heeft de fractie van de PvdA het college gevraagd met een visie te komen: ‘hoe om te gaan met lege winkelpanden in onze dorpskernen en hoe kunnen deze beter inpasbaar gemaakt kunnen worden in het geheel’. Een leegstaand winkelpand geeft een verloederde indruk die afstraalt op de omgeving. Door mogelijk eenvoudige ingrepen kan de uitstraling worden verbeterd. Nu, maart 2014, is de gevraagde visie nog niet gereed. Wel ligt er een notitie van het college en een inventarisatie die gebruikt gaat worden als input voor een regionale visie, die gezamenlijk met Veendam, Hoogezand-Sappemeer, Oldambt en Stadskanaal zal worden opgesteld. Wij hopen dat eind 2014 de visie gereed is.

Ondertussen kunnen er natuurlijk ook tijdelijke oplossingen gevonden worden. Wij zullen de Winkeliersverenigingen binnenkort benaderen en hen vragen creatieve oplossingen te zoeken om de leegstaande etalages en winkelruimte in te kleuren.

Monique Kroom

Monique Kroom

Monique Kroom (1951) woonachtig in Musselkanaal Wie is Monique Kroom? Monique is geboren in Amsterdam en woont vanaf 2006 in Musselkanaal. Het is een bewuste keuze om in Musselkanaal te gaan wonen. De voorzieningen in Musselkanaal en Stadskanaal zoals supermarkten, theater, bioscoop en ziekenhuis maar ook de prachtige omgeving maakt wonen in Musselkanaal voor haar

Meer over Monique Kroom