Door Monique Kroom op 27 september 2012

Woonboten blijven in het Stadskanaal

September vorig jaar is het plan van de gemeente om woonboten, middels een sterfhuiscontractie, te laten verdwijnen uit het Stadskanaal in de ijskast gezet. Op 24 september 2012 is met algemene stemmen een nieuw voorstel omtrent de woonbootlocaties aangenomen. Zonder al te veel in detail te treden komt de wijziging hier op neer dat de ligplaatsen overdraagbaar zijn en dat er afspraken gemaakt zijn t.a.v. de liggelden en onderhoud.

Bijna alle woonbootbewoners zijn tevreden met het eindresultaat. Tijdens de raadsvergadering zijn over en weer complimenten uitgedeeld voor de wijze waarop het huidige voorstel tot stand is gekomen. Wij zijn blij dat bewoners en gemeente elkaar hebben weten te vinden en dat het resultaat breed gedragen wordt.

Voor de woonbootbewoners heeft de wijziging wel financiële consequenties. Zo wordt het liggeld in vijf jaar tijd verhoogd van 60 naar 300 euro per jaar. De woonboten worden aangesloten op de riolering. Deze kosten komen eveneens voor een deel voor rekening van de bewoners. De gemeente onderhoudt de bermen en zorgt o.a. ook voor onderhoud of voor vervanging van de meerpalen. De locatie tegenover de Watertoren is uitsluitend bestemd voor de traditionele schepen. Nu de kogel door de kerk is, hoeft niemand zich meer in houden de boten er piekfijn uit te laten zien. Op deze manier zijn zij het visitekaartje voor ons dorp.

Monique Kroom

Monique Kroom

Monique Kroom

Monique Kroom (1951) woonachtig in Musselkanaal Wie is Monique Kroom? Monique is geboren in Amsterdam en woont vanaf 2006 in Musselkanaal. Het is een bewuste keuze om in Musselkanaal te gaan wonen. De voorzieningen in Musselkanaal en Stadskanaal zoals supermarkten, theater, bioscoop en ziekenhuis maar ook de prachtige omgeving maakt wonen in Musselkanaal voor haar

Meer over Monique Kroom