Door Monique Kroom op 20 januari 2016

Column: ‘Goed begin’

Mijn broer woont in Noord-Frankrijk in een dorpje in de oude mijnstreek bij Lens. Toen hij daar lang geleden ging wonen was het een armoedige streek, een landschap met veel herinneringen aan vervlogen tijden. Zo’n plek waar je nog niet dood gevonden wilt worden. Hoe anders is het daar nu? De mijnstreek is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Steden als Arras en Lens zijn hot. In Lens heeft het Louvre een dependance neergezet op de plek waar vroeger de steenkoolwagons werden gerangeerd. Mensen komen nu van heinde en ver voor het museum en blijven ook hangen in de buurt omdat er nog veel meer te zien en te beleven is.
Toen ik voor de eerste keer las in het rapport ‘Kop d’r Veur’ dat er met de gedachten wordt gespeeld om in Oost-Groningen een dependance van het Rijksmuseum te openen, was ik natuurlijk blij verrast. Het enthousiasme, zo blijkt, is niet alleen bij woorden in een rapport gebleven. Wethouder en raadsleden in Oldambt zien het al helemaal voor zich. In het Dagblad van het Noorden van 15 januari spreken partijen zich zeer positief over de plannen uit. Men haalt er zelfs de oude steenfabriek ‘De Toekomst’ bij als mogelijke locatie. Wat zou dat mooi zijn wanneer krachten worden gebundeld om dit idee daadwerkelijk vorm te geven. Vooral goed samenwerken en elkaar wat willen gunnen zijn daarbij onontbeerlijk. Maar ik voel dat dit kan lukken. Een goed begin voor 2016.
Monique Kroom, raadslid PvdA Stadskanaal
moniquekroom@pvda-stadskanaal.nl

Monique Kroom

Monique Kroom

Monique Kroom (1951) woonachtig in Musselkanaal Wie is Monique Kroom? Monique is geboren in Amsterdam en woont vanaf 2006 in Musselkanaal. Het is een bewuste keuze om in Musselkanaal te gaan wonen. De voorzieningen in Musselkanaal en Stadskanaal zoals supermarkten, theater, bioscoop en ziekenhuis maar ook de prachtige omgeving maakt wonen in Musselkanaal voor haar

Meer over Monique Kroom