Door Monique Kroom op 16 februari 2017

Column: ‘Stemmen, ja graag!’

Onlangs werd ik gevraagd om een groep dames in mijn dorp bij te praten over de komende verkiezingen. Om mij goed voor te bereiden heb ik mij verdiept in wat er over de verkiezingen op internet te vinden is. En dat is heel veel. Van eenvoudige ‘stemwijzers’ tot complete verkiezingsprogramma’s. Voor de bijeenkomst met de dames beperk ik mij tot de speerpunten van de eerste tien partijen op het stembiljet. Ik zal de dames vragen een keuze te maken welke onderwerpen zij belangrijk vinden en daarna aan de hand van de speerpunten te kijken welke partij of partijen er voor de dames uit komen rollen.

Bij de voorbereiding viel op dat ‘onderwijs’ slechts door vier van de tien partijen als speerpunt wordt genoemd en dat er nauwelijks aandacht is voor jongeren in het algemeen. Niet zo gek dat een groot deel van de jongeren zich niet voelt aangesproken om te gaan stemmen. De programma’s voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn al klaar, maar dat geldt niet voor die van de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Vanaf de zomer gaan we daarmee aan de slag. Ik ga mijn best doen om te zorgen dat alle partijen die straks meedoen in onze gemeente aandacht gaan besteden aan wat jongeren in hun eigen dorp nodig hebben. En daarvoor zullen wij allen, die zich met de lokale politiek bezighouden, de jongeren moeten horen. Wie met mij mee wil denken om dat voor elkaar te krijgen, die spreek ik graag.

Iedere Nederlander is in meer of mindere mate afhankelijk wat er in Den Haag besloten wordt. Dat geldt voor de dames uit mijn dorp, maar dat geldt natuurlijk ook voor alle jongeren. Maak daarom het verschil en stem woensdag 15 maart!

Monique Kroom, raadslid PvdA Stadskanaal

moniquekroom@pvda-stadskanaal.nl

Monique Kroom

Monique Kroom

Monique Kroom (1951) woonachtig in Musselkanaal Wie is Monique Kroom? Monique is geboren in Amsterdam en woont vanaf 2006 in Musselkanaal. Het is een bewuste keuze om in Musselkanaal te gaan wonen. De voorzieningen in Musselkanaal en Stadskanaal zoals supermarkten, theater, bioscoop en ziekenhuis maar ook de prachtige omgeving maakt wonen in Musselkanaal voor haar

Meer over Monique Kroom