Door Monique Kroom op 20 november 2013

Column: ‘Zo kan het ook!’

Normal
0

21

false
false
false

NL
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:”Arial”,”sans-serif”;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Enkele maanden geleden kwam er in Musselkanaal opnieuw een winkelpand leeg te staan. De kans dat zo’n leeg winkelpand gelijk een armoedige indruk veroorzaakt voor de hele omgeving is denkbeeldig. Maar in dit geval werd in een mum van tijd de winkeletalage opgevuld met etalagemateriaal van verfzaak Muller uit Musselkanaal. Het mes snijdt zo aan twee kanten. Muller maakt mooie reclame voor zijn zaak en voorbijgangers ervaren niet onmiddellijk een leeg winkelpand. Tijdens de verschillende canvas- en marktacties van de PvdA, maar ook tijdens inloopavonden georganiseerd door de wijkraden en verschillende dorpsbelangen verenigingen, is duidelijk geworden dat de inwoners leegstaande winkelpanden een grote zorg vinden. Deze zorg delen wij.

Onze fractie hoopt dat de creatieve oplossing navolging krijgt en dat ook anderen – en denk niet alleen aan pandeigenaren – van de lege etalages weer wat moois weten te maken. De manier van Muller is een optie, maar ook het presenteren van kunst, zoals in het gebouw aan de Handelsstraat in Stadskanaal, biedt eveneens mogelijkheden. Ook gaan mijn gedachten terug naar de oude bibliotheek in Stadskanaal. Dat het pand leeg stond werd door niemand zo ervaren. Natuurlijk valt er over smaak te twisten, maar de zwarte posters met gedichten in witte letters maakte het gebouw interessant en aantrekkelijk. Het zou goed zijn wanneer de Handelsverenigingen, na de drukke decembermaand, eventueel met hulp van de gemeente de dorpscentra levendig weten te houden en dat deze ideeën aanleiding zijn om op voort te borduren.

Monique Kroom

Monique Kroom

Monique Kroom (1951) woonachtig in Musselkanaal Wie is Monique Kroom? Monique is geboren in Amsterdam en woont vanaf 2006 in Musselkanaal. Het is een bewuste keuze om in Musselkanaal te gaan wonen. De voorzieningen in Musselkanaal en Stadskanaal zoals supermarkten, theater, bioscoop en ziekenhuis maar ook de prachtige omgeving maakt wonen in Musselkanaal voor haar

Meer over Monique Kroom