Door Heidi Koorn op 16 februari 2022

Einde corona…

7.00 uur

De gordijnen zijn nog dicht en het is nog donker buiten. Op de gangen is het nog stil en rustig. Af en toe hoort ze iemand van de zorg over de gang lopen. Ze blijft nog even in haar nachtpon zitten. Misschien hebben ze tijd om haar te douchen straks…

8.00 uur

Inmiddels is ze snel gewassen en in de kleren geholpen. Nu tijd voor een broodje en een kop thee op haar kamer, want gezamenlijk eten mag weer niet. Ze hoort wel wat meer geluiden op de gang.

10.00 uur

De medewerker welzijn vraagt of ze een kopje koffie lust met een koekje erbij. Deze moet ze wel weer op haar kamer opdrinken. Daar zit ze weer alleen.. Ze vraagt zich af of de zorg vanavond misschien tijd heeft om haar te douchen, het is inmiddels 1,5 week geleden.

12.00 uur

De kar met het warm eten komt eraan. Andijvie met aardappeltjes en een gehaktbal. Of ze ook een toetje na wil? Ja lekker! Ze gaat maar aan de grote tafel zitten. Even een andere zit en wat  makkelijker eten. Als ze klaar is wast ze de bordjes, kopjes en het bestek af en gaat daarna weer in de grote stoel zitten.

Normaal gesproken zou ze naar de bingo vanmiddag maar dat gaat niet door i.v.m. corona. De activiteiten gaan al weken niet meer door. Ook mag ze weer geen bezoek ontvangen.. Zo zit ze de hele dag weer in haar stoel en dommelt weer in slaap. Alleen!

Zo gaan haar dagen stilletjes voorbij…

Al bijna 2 jaar lang komt het onderwerp Corona in alle gesprekken voorbij. En echt iedereen is er dan ook klaar mee, maar het gaat niet meer weg. Testen, testen en nog eens testen. Ik heb de neus inmiddels rauw van binnen van al die stokjes. Ik heb in de tussentijd al 5x iemand in de stoel gehad van mijn schoonheidssalon, die achteraf positief bleek te zijn. Tja.. lastig. Maar ik dacht hoe lastig is het voor mij om te testen?

Afgelopen week was 1 van mijn “oudste” klanten weer eens in de salon,  86 jaar is ze!

En zij vertelde zo terloops dat ze weer geen bezoek mogen en geen activiteiten gaan doen enz. Ook mogen ze weer niet samen eten of koffie drinken. Mij persoonlijk gaat dit aan het hart..

Dat onze ouderen die al 2jaar, bijna niks mogen weer alleen zitten, weer in “lockdown”.

Natuurlijk heb ik ook “last” gehad van corona. Ik heb mijn salon ongeveer 6 maanden moeten sluiten. Wat voor mij zoveel inhoud als 6 maanden geen inkomen. Slapeloze nachten heb ik er van gehad, want ik heb natuurlijk ook gewoon vaste lasten. Maar goed.. Hoe lastig is dat dan als je vervolgens weer kijkt naar de ouderen?

Gelukkig gaan we eindelijk weer de goede kant op. Een eind aan deze ingewikkelde periode. Een periode waar denk ik iedereen wel wat van geleerd heeft. Wat is nou eigenlijk echt belangrijk?! Voor mijzelf is er veel duidelijk geworden.. Waar is de ”menselijkheid” gebleven? Misschien kunnen we wat meer om elkaar denken en wat minder ieder voor zich.

Even vragen hoe gaat het nou eigenlijk echt? Red je het allemaal? En dat sociale, dat is waar onze partij, de PvdA voor staat.

Ik probeer zelf het gesprek altijd aan te gaan, ook al zijn de meningen anders. Blijf luisteren naar wat de ander belangrijk vindt. Sta open voor een andere mening. Luister naar elkaar daar begint het..

Fijne dag!  Heidi

 

#samen #EindeLockdown #GeenDorHout #maatregelen #menselijkheid #sociale #GR2022 #gemeenteraadsverkiezingen

Heidi Koorn

Heidi Koorn

Heidi Koorn

Wie ben ik… Ik ben Heidi Koorn, 50 jaar, een echte Knoalster, geboren in Musselkanaal. Samen met Louis, Isa en Emiel vorm ik een huishouden. Ik werk met veel plezier als zelfstandig schoonheidsspecialist in mijn salon aan huis. Hiervoor heb ik jaren gewerkt in een kledingzaak in het centrum van Stadskanaal en ben ik een

Meer over Heidi Koorn