Door Monique Kroom op 13 oktober 2012

PvdA Stadskanaal start cursus lokale politiek

De Partij van de Arbeid in Stadskanaal start binnenkort met de cursus ‘Kennismaking met de Lokale Politiek’. In zeven bijeenkomsten komt vrijwel alles aan de orde waarmee lokale politici te maken krijgen. De cursus is bedoeld voor belangstellenden uit Stadskanaal en omliggende gemeenten.

In de cursus staat het werk van raadsleden, wethouders en de burgemeester centraal. Ook maken cursisten kennis met overheden waar de gemeente veel mee te maken heeft. Zo wordt een bezoek gebracht aan het Provinciehuis in Groningen, het Waterschap Hunze en Aa’s en de Tweede Kamer. De cursus start woensdag 12 december en eindigt in juni 2013.

De cursus is voor iedereen (dus ook niet-leden) toegankelijk en wordt gegeven door raadslid Monique Kroom en wethouder Jan-Willem van de Kolk. Kroom: “We noemen het weliswaar cursus, maar het is niet zo dat de deelnemers huiswerk meekrijgen en proefwerken moeten doen. We gaan gewoon op een ontspannen manier in op de lokale politiek en de deelnemers kunnen mee bepalen waarover we het gaan hebben en wat we gaan doen. Stel dat ze allemaal een keer een raadsvergadering van de gemeente Amsterdam willen bijwonen, ik noem maar iets, dan regelen we dat.”
Het is de tweede keer dat de PvdA in Stadskanaal een dergelijke cursus belegt. “De eerste keer was geslaagd. De cursisten waren enthousiast. Het bezoek aan het provinciehuis was een succes en het bezoek aan de Tweede Kamer een topper. Mede omdat er in de trein heen en terug volop van gedachten werd gewisseld over tal van politieke onderwerpen”, aldus Kroom.

Deelname aan de cursus is gratis. Wel moet rekening gehouden worden met een bijdrage in de reiskosten. Opgave kan via moniquekroom@pvda-stadskanaal.nl. Na opgave ontvangen de deelnemers meer informatie.

Monique Kroom

Monique Kroom

Monique Kroom (1951) woonachtig in Musselkanaal Wie is Monique Kroom? Monique is geboren in Amsterdam en woont vanaf 2006 in Musselkanaal. Het is een bewuste keuze om in Musselkanaal te gaan wonen. De voorzieningen in Musselkanaal en Stadskanaal zoals supermarkten, theater, bioscoop en ziekenhuis maar ook de prachtige omgeving maakt wonen in Musselkanaal voor haar

Meer over Monique Kroom