Door Monique Kroom op 20 januari 2016

Balanszorg wil aan de slag in Musselkanaal

In juni 2015 stond er een artikel in de krant dat meteen mijn aandacht trok. Onder de kop ‘De huiselijke sfeer moet terug in de zorg,’ wordt in het artikel aangekondigd dat ‘Balanszorg’ zich binnenkort in het pand aan Marktstraat hoek Jan Kortstraat in Musselkanaal wil gaan vestigen. Inmiddels is het 2016 en lijkt er niet veel beweging in zitten. Voor mij een reden om contact te zoeken met Trea Mulder, een van de twee directeuren van Balanszorg. Enthousiast vertelt zij mij dat zij weliswaar een van de twee directeuren is, maar ook als zorgverlener meewerkt in deze kleine organisatie. Omdat er weinig kosten voor overhead nodig zijn, kan er goedkoop geleverd worden. Gelukkig weet Mulder mij te melden dat er wel degelijk muziek zit in de plannen. Zij verwacht zelfs rond april de deuren van de ‘buurtkamer’, zoals ik dat maar even voor het gemak noem, te kunnen openen. Wat is nu precies de bedoeling? De appartementen in het complex aan de Marktstraat zullen worden verhuurd aan mensen met een zorgvraag. De gezamenlijke ruimte op de begane grond kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Maar vooral als ontmoetingsplaats voor Musselknoalsters die een beetje contact met andere inwoners kunnen gebruiken. De dames van Balanszorg hebben een goed netwerk, weten hoe de zaken werken en weten ook op welke fronten het beter kan. Balanszorg werkt nauw samen met Buurtzorg en willen de samenwerking met onder andere Welstad sterk verbeteren. Ik verwacht dat als eenmaal de activiteiten, zoals Mulder mij dat heeft geschetst, gaan plaatsvinden in de ‘buurtkamer’, dat aanzuigende werking heeft. In ieder geval is dit weer een voorbeeld van een initiatief om de samenleving mooier te maken. Ik ben daar blij mee.
In het gebouw aan de Jan Kortstraat is Balanszorg al bezig met het verlenen van zorg aan mensen met een zorgvraag. De zorg wordt 24 uur per dag geleverd. Deze appartementen worden verhuurd door Lefier. Ook deze bewoners zullen straks gebruik kunnen maken van de “buurtkamer”.
Natuurlijk ben ik heel benieuwd hoe een en ander precies vorm gaat krijgen en wil na de opening graag met mijn fractiegenoten daar een bakkie koffie halen.

Monique Kroom

Monique Kroom

Monique Kroom (1951) woonachtig in Musselkanaal Wie is Monique Kroom? Monique is geboren in Amsterdam en woont vanaf 2006 in Musselkanaal. Het is een bewuste keuze om in Musselkanaal te gaan wonen. De voorzieningen in Musselkanaal en Stadskanaal zoals supermarkten, theater, bioscoop en ziekenhuis maar ook de prachtige omgeving maakt wonen in Musselkanaal voor haar

Meer over Monique Kroom