Column: ‘Goed of een beetje niet goed?’

Door Grietje Schipper op 18 december 2019

Dit jaar is al bijna weer voorbij en we gaan al snel beginnen aan 2020.

Decembermaand is altijd een maand waar je een jaar lang terug kunt kijken op wat er zoal is gebeurd in 2019.

Ik begon deze column met een titel die een beetje vreemd leest, goed of een beetje niet goed?

Er had ook kunnen staan ‘goed of slecht?’, maar dat klopt niet omdat het nooit helemaal zwart-wit is.

En als je een jaar terug kijkt, is het altijd moeilijk om iets goed of slecht te vinden.

Als we in onze gemeente kijken dan zijn daar toch verschillende dingen gebeurd het afgelopen jaar. We hadden wel een jubileumjaar. Onze gemeente bestaat 50 jaar en daarom zie je overal vlaggen met gouden letters goud erop. Past wel bij de titel van deze column: Goud is goed in het Gronings.

Vijftig jaar is het al geleden een deel van de gemeente Wildervank en de gemeente Onstwedde zijn samengevoegd en de meeste burgers weten niet anders meer.

Ook hier zijn kritische discussies over geweest toentertijd. Is het goed geweest of toch een beetje niet goed?

Of de discussie rond de herindeling nog weer actueel gaat worden, is vooralsnog niet aan de orde.

Terug naar dit jaar:

De viertondes zijn weer rotondes geworden. Ook hier kun je van mening verschillen, goed of beetje niet goed? De intentie is veiligheid en dat vooral voor voetgangers en fietsers.

Ook is er een discussie geweest over de regenboogvlag, aanleiding was de Nashville-verklaring.

Ook hier gaat het weer over goed of een beetje niet goed. Wel is er nu veel aandacht voor de LHBTI-gemeenschap in onze gemeente.

Bomenkap is ook een paar keer een item geweest, soms is het noodzakelijk om twee keer iets te overwegen, voor de een is het goed voor een andere beetje niet goed.

Ambitienota, een nota die gemeentes gebruiken voor toekomstplannen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld, het open houden van de buitenbaden. Ook hier kun je weer spreken over goed of een beetje niet goed? Onze fractie is beslist voor openhouden, het belang van een zwembad in deze drie kernen is groot.

Nu is het AZC in Musselkanaal weer actueel, de raad heeft zich vorig jaar via een motie uitgesproken om het AZC voor Musselkanaal te behouden, dat is toen niet gelukt.

Nu ligt de vraag voor: opnieuw open gaan voor asielzoekers? Er moet er een besluit komen.

Onze fractie is van mening dat we samen met de burgers moeten kijken hoe we dit verzoek van COA een invulling kunnen geven.

Goed of een beetje niet goed?

Onze mening is dat je ook hier over geen zwart-wit-mening kunt hebben, ook dit is goed of een beetje niet goed.

Wat ik bedoel met ‘goed of een beetje niet goed?’, zoals ik begon met deze column.

Wat is slecht? Heel vaak zeggen we:  “wat slecht”, of het nu over voetballen gaat of een film, maar vaak komt er dan weer een actie of een scene die weer goed is en zeggen we: “toch goed hè?”

Daarom is er altijd aan een slecht iets wel een positief iets te vinden.

Met deze afsluitende positieve zin, wenst onze fractie iedereen prettige feestdagen en voor het volgende jaar veel goed of beetje goed.

 

Grietje Schipper

Grietje Schipper

Grietje Schipper

Grietje Schipper woont in Stadskanaal Wie is Grietje Schipper? Grietje is van huis uit een Drentse en geboren in de toen nog bestaande gemeente Borger en heeft gewoond in Nieuw Buinen en Gasselternijveen. Inmiddels woont ze hier al jaren dus geen onbekende meer voor Stadskanaal. Ze maakt op dit moment deel uit van de gemeenteraad 

Meer over Grietje Schipper