Door Egbert Hofstra op 26 juli 2017

Column: ‘Voor iedereen een leuke vakantie!’

Aan het eind van een lang school- en werkjaar verheugt iedereen zich op de vakantie.

Welverdiende rust of juist een doe-vakantie in eigen land of het buitenland. Bijna iedereen, want niet iedereen kan het zich veroorloven op vakantie te gaan. Er leven in onze regio namelijk nogal wat mensen in armoede. Bij ons in de Veenkoloniën meer dan gemiddeld in Nederland. Deze armoede gaat vaak over van generatie op generatie. Hoe kun je dit het beste aanpakken? Voorkomen is beter dan genezen. Dus direct bij de kleintjes beginnen. Dat is de reden waarom onze fractie een kindpakket heeft geregeld in onze gemeente. Zodat kinderen uit armere gezinnen ook een tablet voor op school kunnen krijgen of op een sportclub kunnen gaan. Net zoals hun vriendjes en vriendinnetjes. Zo voorkomen we leerachterstanden en sociale uitsluiting. We zijn dan ook blij dat de gemeente 193.000 euro extra te besteden krijgt van staatssecretaris Klijnsma om dit probleem aan te pakken. Organisaties als Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds kunnen dit goed gebruiken om kinderen te helpen.

Vorige week hoorden we ook het bericht dat de Rijksuniversiteit Groningen vanaf september

onderzoek gaat doen naar deze “overerfbare armoede” in de Veenkoloniën. Er wordt grondig onderzocht welke oorzaken er precies zijn, en -belangrijker- welke oplossingen effectief zijn en welke niet. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen de gemeente en andere maatschappelijke organisaties de armoede beter bestrijden. Wij zijn erg nieuwsgierig naar de resultaten van dit onderzoek en willen daar graag aan meewerken. Voor nu wensen we iedereen een hele mooie zomer!

Egbert Hofstra

Egbert Hofstra

Egbert Hofstra (1982) woont in Stadskanaal Wie is Egbert Hofstra? Egbert Hofstra is opgegroeid in Musselkanaal. Sinds 1990 woont hij in Stadskanaal. Hij heeft het VWO gevolgd aan het Ubbo Emmius. Daarna heeft hij technische planologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Deze studie houdt zich bezig met de ruimtelijke ordening. Denk hierbij aan dingen als

Meer over Egbert Hofstra