Door Monique Kroom op 22 september 2016

Herindelen, hoe doen we dat?

Maandag 12 september werd er in MFA Lint in Musselkanaal de aftrap gegeven voor de eerste inwonersbijeenkomst waar u zich kunt uitspreken over een eventuele herindeling of samenvoeging met de gemeenten Pekela en Veendam. Advertenties en oproepen in de verschillende media ten spijt, was de opkomst niet wat wij verwacht en gehoopt hadden. Behalve verschillende raadsleden en bijna het voltallige college van Stadskanaal, waren alleen leden van de verschillende dorpsbelangen verenigingen en de pers vertegenwoordigd.

Hoe krijgen wij, raadsleden van de betrokken gemeenten, een goed beeld wat er leeft in onze dorpen? Waar moeten we rekening mee houden als het daadwerkelijk tot een fusie van deze drie veenkoloniale gemeenten komt? Dat is wat wij graag willen weten en waarvoor u aan zet bent. Er zullen nog vijf bijeenkomsten volgen waar u uw zegje kunt doen. Eén van deze vijf vindt plaats op dinsdag 27 september a.s. om 19.30 uur in MFA Noordstee in Stadskanaal. De andere vier vinden plaats in Pekela en Veendam. Het volledige schema van de bijeenkomsten vindt u op de gemeentesites van Stadskanaal, Pekela en Veendam.

De fractie van de PvdA Stadskanaal roep u op om letterlijk uw stem te laten horen. Dat kunt u doen door tijdens een van de informatieavonden vragen te beantwoorden waardoor een beeld geschetst wordt hoe u in de zaal denkt over de verschillende onderwerpen. Bovendien krijgt u op die avonden ook voldoende de gelegenheid om via de gespreksleider inhoudelijk op verschillende onderwerpen in te gaan. Bent u niet in de gelegenheid of zelf een van deze avonden vrij te maken voor de discussie rondom een herindeling? Dan kunt u altijd uw mening kenbaar maken door een van onze fractieleden een mailtje te sturen. Wij rekenen op u.

 

Monique Kroom, raadslid PvdA Stadskanaal

moniquekroom@pvda-stadskanaal.nl

Monique Kroom

Monique Kroom

Monique Kroom (1951) woonachtig in Musselkanaal Wie is Monique Kroom? Monique is geboren in Amsterdam en woont vanaf 2006 in Musselkanaal. Het is een bewuste keuze om in Musselkanaal te gaan wonen. De voorzieningen in Musselkanaal en Stadskanaal zoals supermarkten, theater, bioscoop en ziekenhuis maar ook de prachtige omgeving maakt wonen in Musselkanaal voor haar

Meer over Monique Kroom