De PvdA stelt haar kandidaten voor

25 februari 2018

Woensdag 21 maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen in onze gemeente. Uiteraard doet de Partij van de Arbeid ook weer mee. In de aanloop naar de verkiezingen stellen we elke week een kandidaat uit de top van onze lijst aan u voor. Deze keer is de beurt aan Theo Klinkhamer, hij staat op plek 3.

Wie is Theo Klinkhamer?

Ik ben 52 jaar en woon al ruim 25 jaar in het prachtige landelijk gelegen Alteveer. Sinds 2014 ben ik gemeenteraadslid/vicefractievoorzitter voor de PvdA in onze gemeente en ben ik ondermeer woordvoerder voor onderwijs, jeugdzorg en het Refaja-ziekenhuis. Na mijn HBO-opleiding heb ik gewerkt in een TBS-instelling en in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Momenteel werk ik als ambulant spoedhulpmedewerker bij een Jeugd-en Opvoedondersteuningorganisatie.

Waar sta ik voor en waar ga ik me ondermeer voor inzetten? 

Een veilige en sociale gemeente waarin een ieder telt, een gemeente waar voor een ieder plek is, een gemeente die niet alleen blijft investeren in centrum Stadskanaal maar zich blijft inzetten voor voorzieningen voor jong en oud in de omliggende dorpen.

Er  voldoende balans en kwaliteit is tussen het openbaar en bijzonder onderwijs in onze gemeente.

Versterken van wijkraden en plaatselijke organisaties. Burgerinitiatieven stimuleren.

Het tegengaan van armoede en eenzaamheid van inwoners in onze gemeente.

Dat jongeren/starters in onze gemeente willen blijven wonen door betaalbare woningen aan te bieden.

Mij inzetten voor dierenwelzijn in onze gemeente.

Dat kinderen/jeugdigen zich op een veilige manier kunnen ontwikkelen en indien nodig, zonder bureaucratische handelingen, de juiste zorg zo snel mogelijk krijgen.

Dat het Refaja-ziekenhuis, onderdeel van Treantgroep, als een volwaardig streekziekenhuis nog jaren voort kan bestaan.

HBO-opleidingen naar onze gemeente halen, dit in samenwerking met omliggende gemeentes zodat jongeren in onze gemeente kunnen blijven studeren.

Waarom stel ik me weer voor 4 jaar herkiesbaar?

 Ik heb een brede interesse in de lokale politiek. Het doen van werkbezoeken aan diverse instanties en organisaties, het flyeren op de markten in onze gemeente is voor mij erg belangrijk geweest om op de hoogte te blijven over  wat er zoal speelt in onze gemeente.  Gemeenteraadslid zijn is voor mij een boeiend vak waarin het maken van afwegingen om te komen tot een verantwoorde keuze, al dan niet geliefd, de grootste uitdagingen zijn geweest in de afgelopen 4 jaar, wat ik overigens  met veel bevlogenheid en vanuit een sociaaldemocratisch hart, samen met mijn overige fractiegenoten heb gedaan. Het is nog niet gedaan. Daarom stel ik me graag weer herkiesbaar voor de aankomende 4 jaar, u kunt op mij rekenen, kan ik ook op u rekenen?