Door Grietje Schipper op 20 mei 2022

PvdA weer terug

De verkiezingen zijn achter de rug en de onderhandelingen over wie de komende jaren in het college komen, zijn ook nagenoeg afgelopen.
Er moet nog onderhandeld worden over wat voor onze gemeente de plannen gaan worden. Dat er de komende vier jaar een frisse politieke aanpak gaat komen, mag wel duidelijk zijn. Een college met de partijen ChristenUnie, Lokaal Betrokken, VVD, en wij de PvdA ziet er anders uit als wat we de afgelopen jaren gewend waren.
De beoogd wethouders zijn Ingrid Sterenborg (ChristenUnie), Jur Mellies (Lokaal Betrokken ), Goedhart Borgesius (VVD) en voor onze partij Egbert Hofstra.Vorige maand, tijdens de duidingsvergadering, werd al duidelijk dat er iets zou gaan veranderen. Daar maakten 5 partijen, Lokaal Betrokken, SP, GemeenteBelangen, D66 en wij, al opmerkingen dat het tijd was voor veranderingen in onze gemeente.
En dit gaan we nu proberen. Zo zal er een ‘raadsbreed college’ worden gevormd, Daarin staan de wethouders boven de partijen en werken ze nadrukkelijk met alle partijen samen.De komende jaren gaan we proberen hier invulling aan te geven door te luisteren naar wat er zoal speelt in onze gemeente, en zeker in de gaten houden dat er in onze gemeente geen mensen buiten de boot gaan vallen.
Grietje Schipper
Grietje Schipper

Grietje Schipper

Grietje Schipper woont in Stadskanaal Wie is Grietje Schipper? Grietje is van huis uit een Drentse en geboren in de toen nog bestaande gemeente Borger en heeft gewoond in Nieuw Buinen en Gasselternijveen. Inmiddels woont ze hier al jaren dus geen onbekende meer voor Stadskanaal. Ze maakt op dit moment deel uit van de gemeenteraad 

Meer over Grietje Schipper