Door Grietje Schipper op 20 mei 2014

PvdA’er Emmelkamp op bezoek bij Dubex voor meer maakindustrie in Stadskanaal

Michiel Emmelkamp, kandidaat nummer 4 voor het Europees Parlement voor de PvdA heeft op 8 mei een bezoek gebracht aan Dubex in Stadskanaal. Emmelkamp wil zich sterk maken voor meer maakindustrie in Stadskanaal. Hij bracht daarom samen met de raadsleden Grietje Schipper en Monique Kroom een bezoek aan de fabrikant van spuitmachines op het bedrijventerrein Dideldom. Daar werden ze bijgepraat over de ontwikkelingen in de agrarische sector. Dubex, marktleider op het gebied van getrokken spuitmachines, bouwt op een milieuvriendelijke en duurzame wijze haar machines. Dubex zet op dit moment sterk in op GPS-techniek. Met behulp van deze techniek is het mogelijk om heel gericht de gewassen te beschermen.

Emmelkamp wil zich in het Europees Parlement inzetten voor gelijke lonen voor gelijke banen. Schijnconstructies en uitbuiting moeten worden aangepakt zodat ook de Groninger weer een kans krijgt op een baan, aldus Emmelkamp.

Dubex produceert niet alleen voor de Nederlandse markt, maar zet haar producten ook af in andere landen. Voor Dubex is het van belang dat er eenduidige regelgeving is voor landbouwmachines in Europa. Ook de wijze waarop machines worden gekeurd is nu nog verschillend. Emmelkamp gaf aan onder de indruk te zijn van het bedrijf en het als voorbeeld te zien van de technische maakindustrie waar hij zich sterk voor wil maken.

Voor eventuele nadere informatie kunt u contact opnemen met Grietje Schipper, 06 42244667emmelkamp

Grietje Schipper

Grietje Schipper

Grietje Schipper woont in Stadskanaal Wie is Grietje Schipper? Grietje is van huis uit een Drentse en geboren in de toen nog bestaande gemeente Borger en heeft gewoond in Nieuw Buinen en Gasselternijveen. Inmiddels woont ze hier al jaren dus geen onbekende meer voor Stadskanaal. Ze maakt op dit moment deel uit van de gemeenteraad 

Meer over Grietje Schipper