1 december 2013

Francis Boen nummer 1 op lijst PvdA Stadskanaal

 

Francis Boen

Francis Boen

Francis Boen is gekozen tot lijsttrekker van de PvdA in de gemeente Stadskanaal. De natuur- en scheikundedocent aan het Noorderpoort College in Stadskanaal is sinds kort fractievoorzitter als opvolger van Mark Kanter, die de politiek na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart verlaat. Datzelfde geldt voor wethouder Jan-Willem van de Kolk, die bij de laatste raadsverkiezingen de lijst aanvoerde.

De PvdA-lijst telt elf namen. Afdelingsvoorzitter Hans Bellers: ,,Het is een landelijke trend dat steeds minder mensen interesse tonen voor het raadswerk. Wij hebben gelukkig kwalitatief goede mensen op de lijst staan, maar je merkt dat veel mensen die je benadert het drukke werk dat het raadslidmaatschap met zich meebrengt niet kunnen combineren met hun andere activiteiten. Het was een koud kunstje de lijst vol te zetten met namen van mensen die niet in de raad zitting willen nemen, maar dan doe je aan kiezersbedrog. Daar doen wij niet aan mee.’’

De vaststelling van de lijst leverde geen enkele discussie op. Tijdens de ledenvergadering werden alle kandidaten bij hamerslag op de door het bestuur voorgestelde plaats gekozen.

Op de tweede plaats staat huidig raadslid Monique Kroom uit Musselkanaal en op nummer 3 Grietje Schipper uit Stadskanaal. Zij was al eerder raadslid. De lijst wordt volledig gemaakt door Egbert Hofstra (plaats 4, huidig raadslid), Jan Chris de Boer (5, oud-raadslid), Theo Klinkhamer (6), Jan Schuil (7), Roelf Koning (8), Nadiya Platje (9) en Riccardo Arisci (10). Lijstduwer is Roelf Schoenmaker, oud-raadslid en momenteel Statenlid.